SaferPass Blog

Letná sezóna – ľahko a prakticky s manažérom hesiel

Leto je v plnom prúde, dovolenkové destinácie praskajú vo švoch, a stránky ponúkajúce prehľady ubytovaní a leteniek sa tešia zvýšenej návštevnosti. Dovolenky v turistických kanceláriách si vybavujeme už len vzácne – všetko čo potrebujeme je na internete. Mnoho ľudí volí dovolenky „na vlastnú päsť“. O to dôležitejšie je mať so sebou šikovného pomocníka, ktorý vám ušetrí aspoň časť starostí pri zariaďovaní. Týmto spoločníkom je práve Saferpass password manager.

travelcover

Ako vám password manager môže pomôcť počas dovolenky? To si ukážeme na nasledujúcich use-casoch:

Rezervácie ubytovania a letenky

Služieb pre to najvýhodnejšie bývanie a cestovanie je našťastie viac než dosť, ale každá potrebuje registráciu, profil, prihlasovanie, odhlasovanie, potvrdzovanie, atď. Pri komplexnejšom plánovaní dovolenky si môžete zjednodušiť prácu tým, že si priebežné rezervácie a potvrdenia ubytovania či leteniek zrealizujete pomocou mobilu.

Ak si pri registrácii nových profilov na stránkach ako Booking, Trivago alebo iné, uložíte prihlasovacie údaje do SaferPass extension priamo v prehliadači, budete k ním mať praktický prístup aj v prehliadači na vašom mobile alebo tablete. Nemusíte tak čakať na ďalšie kroky plánovania dovolenky až dovtedy, kým sa dostanete k počítaču.

Ďalšou výhodou je okamžitá možnosť predložiť rezervačné údaje na recepcii alebo letisku, ak by niečo nesedelo v miestnom systéme. Zapnite jednoducho prehliadač v mobile, a pri prihlasovaní použite SaferPass master heslo. Ak by ste nebodaj narazili na „zmätený“ alebo „neochotný“ prístup pracovníkov, môžete sa odvolať na potvrdenia, ktoré máte takto vždy po ruke.

Bezpečnosť

V prípade, že sa vám už úspešne podarilo vyraziť, a vaše cesty vás zavedú na miesta, kde budete potrebovať internet (ak bude samozrejme dostupný), dbajte na zvýšenú bezpečnosť pri prihlasovaní sa na verejné Wi-Fi siete a samozrejme aj do vašich obľúbených webstránok. Ak to nebude naozaj nevyhnutné, vyhnite sa používaniu verejných Wi-Fi sietí úplne. Dokonca aj hotelové siete môžu mať nedostatočné zabezpečenie a už pri jednom prihlásení sa do nejakej služby riskujete, že sa k vašim údajom dostane niekto cudzí.

Ak budete nevyhnutne potrebovať prístup do niektorého z vašich účtov, použite prehliadač v mobile vybavený SaferPass extension, kde máte uložené prihlasovacie údaje, ktoré pravidelne používate. Vďaka SaferPassu takto obídete faktické zadávanie týchto údajov, a tým pádom aj ich potenciálne odchytenie číhajúcim, digitálnym útočníkom.

Letná, uvoľnená atmosféra môže značne otupiť našu opatrnosť, a my rozhodne nechceme, aby ste si namiesto vychutnávania dovolenky robili starosti o svoju digitálnu bezpečnosť. Preto tým z vás, ktorí ešte nepoužívajú SaferPass, odporúčame ešte pred odchodom na dlho očakávaný oddych zaistiť svoje údaje našim password managerom. Šťastnú cestu.

SaferPass Business is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms

SaferPass is not providing any new premium subscriptions,
if you need any further assistance please reach out to support@saferpass.com

Buy SaferPass Personal

Teams plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Teams plan is available.

Business plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Business plan is available.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

We’d love to hear from you

SaferPass is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms