SaferPass Blog

Bezpečnostné tipy pre pokročilých

Silné heslá a dobrá bezpečnostná „hygiena“ už ani zďaleka nestačia na všetky nástrahy, ktoré číhajú v digitálnom svete. SaferPass má preto pre vás niekoľko odborných odporúčaní na zvýšenie bezpečnosti vášho online profilu.

do blogu

1. Automatické aktualizácie

Aktualizácie operačných systémov – či už používate Windows alebo Mac OS – sú úplnou samozrejmosťou, ak však máte nastavené ručné odsúhlasovanie každej aktualizácie, môže sa stať, že nejaké „novinka“ z dielne hackerov prekĺzne. To isté platí pre váš prehliadač, ktorý vás chráni pred značným množstvom internetových nepríjemností. Google Chrome má napríklad svoje aktualizácie riešené často tak, že používateľ ani nevie, kedy prebehli (samozrejme si to dodatočne môže overiť v nastaveniach). Takto zaručuje, že akákoľvek zraniteľnosť je čo najskôr odstránená.

2. Dvojfázové overovanie

Mnohým z vás je dvojfázové overovanie známe napríklad z internetbankingu – zadáte prihlasovacie údaje(jedna fáza), a ako potvrdenie identity musíte zadať kód obdržaný v smske, prípadne z čítačky kariet alebo mriežky kódov(druhá fáza). Oproti bežnému prihlasovaniu zvyšuje dvojfázové overovanie vašu bezpečnosť neporovnateľne.

Fido Alliance – bezpečnostná firma zameraná na online overovanie poskytuje ešte silnejšie riešenie použitím „univerzálnej sekundárnej fázy“ v podobe USB kľúča, ktorý slúži ako druhá fáza pre prihlasovanie sa do akýchkoľvek služieb.

3. Doplnky(Plug-ins)

Doplnky pre vaše prehliadače, či už ide o plugin alebo extension netreba podceňovať. Antivírusový softvér samozrejme nenahradia, ale dokážu rozhodne prispieť k vašej internetovej bezpečnosti – môžu zobraziť množstvo a obsah dát prebiehajúcich medzi vami a stránkou, ktorú práve navštevujete, zablokovať určité reklamy a malware, prípadne vás upozorniť na nedôveryhodnú stránku. Prezrite si pozorne trhovisko s rozšíreniami pre vaše prehliadače, a keď už tam budete, vyskúšajte bezplatne najnovšiu verziu SaferPass Password manažéra,

4. Bonus Tip pre pokročilých

Pre tých z vás, ktorí nemajú problém orientovať sa v IT terminológii a tieto znalosti aj aplikovať, odporúčame definitívny návod pre internetovú bezpečnosť a súkromie – všetko od základného používania VPNky a šifrovanej komunikácie až po TOR prehliadač, pekne zoradené a zakategorizované. Ak sa budete cítiť na kompletnú aktualizáciu vašich bezpečnostných opatrení, neváhajte po tomto návode siahnuť.

Na záver by sme ešte radi pripomenuli jednen z najdôležitejších bezpečnostných návykov, ktorý je bohužiaľ aj najviac nedodržiavaný – nerecyklujte svoje heslá pre viaceré stránky alebo profily. Je to to najnápomocnejšie, čo môžete pre potenciálnych útočníkov urobiť.

SaferPass Business is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms

SaferPass is not providing any new premium subscriptions,
if you need any further assistance please reach out to support@saferpass.com

Buy SaferPass Personal

Teams plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Teams plan is available.

Business plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Business plan is available.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

We’d love to hear from you

SaferPass is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms