SaferPass Blog

SaferPass efektívnejšie rozšírenie v prehliadači

BLOGEXTRNSION

Čoraz viac času je stráveného v internetovom prehliadači – ľudia nechávajú otvorené svoje obľúbené aplikácie a webové portály, často neodhlásené alebo s heslami nalepenými na monitoroch a podobne. Mnohí kážu lepšiu bezpečnostnú hygienu, najmä čo sa týka hesiel, ale používatelia sa len vzácne starajú o tento aspekt svojich aktivít na internete. SaferPass rozšírenie, ktoré funguje priamo v prehliadači, je ako stvorené pre tých, ktorým nevyhovujú technicky komplikované riešenia vyžadujúce know-how, ktorý mnohým používateľom veľakrát chýba.

Povedzme, že priemerný používateľ má zhruba 10 rozličných účtov, do ktorých sa viac menej pravidelne prihlasuje každý deň. Navyše zadanie jedného hesla trvá v priemere 3 sekundy (skutočne dobrého hesla aj dlhšie). A teraz si predstavte riešenie, ktoré by dokázalo všetok tento čas z každodenných nespočetných prihlásení ušetriť a zároveň poskytnúť komplexné a bezpečné heslá. So SaferPass rozšírením je to možné.

SaferPass slúži primárne práve pre tento účel. Všetky vaše heslá sú bezpečne zašifrované a uložené pod master heslom – tým jediným, ktoré si musíte pamätať. Toto vám nielenže značne uľahčí život po praktickej stránke, ale tiež umožní vytvoriť nové – silnejšie a komplexnejšie – heslá pre vaše existujúce aj nové účty. Výsledok je celkové zvýšenie bezpečnosti vášho internetového profilu a uľahčenie narábania s obľúbenými a často používanými nástrojmi na internete.

SaferPass extension ponúka:

  • zvýšenie bezpečnosti: náš hlavný cieľ, bezpečnejšie používanie internetu pre všetkých
  • zvýšenie pohodlia: vďaka manažérovi hesiel ušetríte čas inak stratený pri neustálom zadávaní prihlasovacích údajov
  • zvýšenie efektivity: prostredníctvom dodatočných funkcii ako Secure Me a generátoru náhodných hesiel vyťažíte zo svojho prehliadača maximum.

Narozdiel od všetkých desktopových aplikácií, ktoré treba pracne nainštalovať a nastaviť, ponúka SaferPass svoje riešenie ako rozšírenie funkcionality do vášho prehliadača. Po stiahnutí relatívne malého súboru sa s vaším potvrdením nainštaluje a bude automaticky aktívny po celú dobu používania samotného prehliadača.

Pri prvom spustení si program vyžiada vaše prihlásenie SaferPass účtom – v prípade, že ho ešte nemáte, vám ponúkne bezplatnú registráciu a po zadaní emailovej adresy a hesla bude pripravený k použitiu. Kedykoľvek budete chcieť pristúpiť k jednej z jeho funkcii, kliknite na SaferPass ikonku v pravom hornom rohu vášho prehliadača.

saferpass-onboarding-process

V ďalšom kroku si môžete pridávať jednotlivé webové profily, ktorých emailové adresy a heslá si má manažér hesiel pamätať. Pre prihlasovanie sa do uložených účtov budete následne používať už len master heslo, všetko ostatné spraví SaferPass za vás.

saferpass-account-list

Okrem silného manažéra hesiel ponúka SaferPass rozšírenie aj ďalšie funkcie, ktoré vám spohodlnia život. Vytvorte si nové, bezpečné heslá s generátorom náhodných hesiel. Nastavte si ľubovolný počet znakov a použitie číslic, malých/veľkých písmen a špeciálnych znakov. Heslá vytvorené týmto spôsobom sú neporovnateľne náročnejšie na prelomenie hrubou silou, narozdiel od väčšiny dnešných hesiel ako „heslo“ a „12341234“.

Klenotom SaferPass rozšírenia je funkcia Secure Me. Vďaka nej dokážu medzi sebou komunikovať všetky zariadenia, na ktorých máte SaferPass nainštalovaný a prihlásený vaším účtom. Toto ponúka možnosť vymazania histórie prehliadania a súborov cookies, ale najmä odhlásenie sa zo všetkých vašich otvorených účtov na diaľku. V prípade, že sa vzdialite od jedného zariadenia a necháte prihlásený napríklad váš internet banking alebo firemný email, môžete jednoducho odhlásiť tieto účty pomocou Secure Me na vašom mobile alebo tablete. Určite netreba zdôrazňovať, aké veľké množstvo situácii sa dá vďaka tomuto elegantnému riešeniu zachrániť.

SaferPass momentálne podporuje Google Chrome prehliadač pre PC a Mac a prehliadač Safari pre iOS zariadenia, v budúcnosti však plánujeme rozšíriť podporu aj pre ďalšie známe prehliadače. Pre stiahnutie SaferPass rozšírenia a následnú registráciu navštívte našu domovskú stránku a kliknite na veľké červené tlačítko.

SaferPass Business is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms

SaferPass is not providing any new premium subscriptions,
if you need any further assistance please reach out to support@saferpass.com

Buy SaferPass Personal

Teams plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Teams plan is available.

Business plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Business plan is available.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

We’d love to hear from you

SaferPass is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms