SaferPass Blog

Top 5 Extensions pre 2016

https protected web page

Rozšírenia do známych prehliadačov ako Chrome, Firefox alebo Opera už medzičasom pozná a používa väčšina internetových používateľov. SaferPass vám dnes predstaví našich Top 5 pre tento rok – niektoré pre priame zvýšenie digitálnej bezpečnosti, iné pre vaše osobné pohodlie.

1. Adblock/Adblock Plus

https://adblockplus.org/

Toto šikovné rozšírenie dokáže zablokovať veľké množstvo reklám, bannerov, pop-upov, malwareové domény a trackovanie vašich dát. V rozšírených nastaveniach máte možnosť zvoliť si podľa potreby výnimky pre špecifické stránky a reklamy.

2. HTTPS Everywhere

https://www.eff.org/https-everywhere

Ako už naznačuje názov, HTTPS Everywhere sa postará o to, aby vaše spojenie s každou jednou stránkou a serverom prebiehalo cez zabezpečený HTTPS protokol, ak ho daná stránka podporuje. Môžete si byť istí, že všetky vaše dáta budu prebiehať cez zašifrovanú „trať“, prípadne upozornení na nedostatočné zabezpečenie zvolenej stránky.

3. Saferpass

https://saferpass.net/

SaferPass rozšírenie z našej dielne už nemusíme obšírne predstavovať. Jedná sa o veľmi silný nastroj na manažovanie vašich hesiel – priamo vo vašom prehliadači. Pre detailnejšie informácie a zoznam všetkých funkcií odporúčame článok venovaný iba tejto téme.

4. Pocket

https://getpocket.com/

Pocket je veľmi jednoduchá, ale efektívna appka, ktorá vám jedným kliknutím uloží offline verziu akéhokoľvek článku alebo textu, ktorý máte práve otvorený v prehliadači pre neskoršie čítanie. Jeden klik a článok máte uložený. V kombinácii s Pocket pre mobilné zariadenia si dokážete veľmi jednoducho vytvoriť pojazdnú knižnicu všetkých článkov, ktoré vás na internete zaujmú.

5. Sidenotes

http://sidenotes.co/

Ak si popri rešeršovaní na internete často píšete poznámky do Notepadu alebo niečoho podobného, skúste sa rozhodne pozrieť na Sidenotes. Otvorí vám priamo v prehliadači bočnú lištu so základným textovým editorom, do ktorého môžete zaznamenať všetky vaše postrehy a informácie bez toho, aby ste museli behať hore dole medzi prehliadačom a poznámkovým blokom.

Dúfame, že sme vám dostatočne dokázali, aké prínosné môže byť plné využívanie všetkých dostupných rozšírení pre vaše prehliadače. Nám slúžia hore menované na výbornú, ale odporúčame samozrejme prezrieť celý trh rozšírení pre Chrome aj pre Firefox – ak máte vlastných favoritov, neváhajte sa o nich podeliť v komentároch.

SaferPass Business is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms

SaferPass is not providing any new premium subscriptions,
if you need any further assistance please reach out to support@saferpass.com

Buy SaferPass Personal

Teams plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Teams plan is available.

Business plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Business plan is available.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

We’d love to hear from you

SaferPass is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms