SaferPass Blog

Viac ako 96% používateľov zdieľa svoje heslá s ostatnými

password-sharing-statistics-cover (1)

Priemerný používateľ internetu má desiatky účtov a ak chce dodržať zásady bezpečnosti pri každom z nich (vždy iné heslo, kombinácie veľkých písmen, malých písmen a čísel, pravidelná zmena hesla), bez kvalitného správcu hesiel je to prakticky nemožné. Mnohí z nás používajú všade rovnaké heslo, mnohí z nás využívajú ako heslo vlastné meno, mnohí z nás si nezmenili heslo na účtoch už roky.

Sami seba presviedčame, že to vlastne tak dôležité nie je. Že všetky blogy a magazíny, ktoré sa internetovej bezpečnosti venujú, to vlastne len preháňajú. A potom sa niekto dostane na náš bankový účet a znášame následky. Vtedy už bude na spytovanie svedomia prílíš neskoro.

Prieskumy sú neúprosné. V anglicku viac ako 55% opýtaných zdieľa svoje heslá s ostatnými, najčastejšie s kolegami alebo partnerom. Čo sa však stane po rozchode? Až 66% používateľov si heslá následne vôbec nezmení a tak ostávajú napospas dobrej vôly “priateľov”.

Taktiež prieskum tímu okolo antivírusu Kaspersky ukázal, že používatelia na internete sú ešte menej zodpovední, než sme si doteraz mohli myslieť. Až 44% opýtaných niekedy prezradilo niekomu svoje heslo, prípadne ho niekde zanechali viditeľné pre iných. 33% opýtaných zdieľalo svoje heslo s rodinnými príslušníkmi, každý deviaty prezradil svoje heslo kamarátovi (11%) a 6% opýtaných sa podelilo o svoje heslo s kolegami.Prieskum tiež zistil, že až 29% ľudí si myslí, že ich účty nepotrebujú špeciálne zabezpečenie, prípadne poriadne zložité heslo. Očakávajú totiž, že o ich ochranu sa postará prevádzkovateľ stránky.

Čo si z toho môžme vziať? Tieto štatistiky sú zaujímavé nielen pre nás, ale predovšetkým pre tých, ktorí chcú tieto slabiny využiť a pripraviť nás o citlivé údaje. Ľudia, ktorí majú záujem o útok na naše účty sú si týchto faktov vedomí veľmi dobre, preto je otázka bezpečnosti na internete ešte aktuálnejšia, než kedykoľvek predtým. Čo teda môžete robiť? Kúpte si kvalitný antivírus, nezabúdajte na aktualizácie operačného systému a nastavte si bezpečné heslá vďaka správcovi hesiel.

password-sharing-statistics-SK

Stiahnite si SaferPass ešte dnes.

Ďalšie zdroje: Pinterest statisticsPayments cards and mobileSocialtimes infographic

SaferPass Business is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms

SaferPass is not providing any new premium subscriptions,
if you need any further assistance please reach out to support@saferpass.com

Buy SaferPass Personal

Teams plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Teams plan is available.

Business plan is coming soon

Type in your email and we will notify you when Business plan is available.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

We’d love to hear from you

SaferPass is also available
on other platforms

Stay up-to-date on the new platforms